Omschrijving:

Met de ruime eengezinswoning in het hart van Luxemburg realiseren de eigenaars een jarenlange droom die ze bij hun voormalige woning niet konden vervullen.
De woonruimte moest licht en aangenaam zijn en de klassieke vensters moesten worden vervangen door grote glasvlakken. Een renovatie van de oude woning zou erg kostelijk zijn geweest. Bovendien zouden de stedenbouwkundige voorschriften de voorstellingen en wensen van de eigenaars erg hebben beperkt.
De keuze viel ten slotte op een nieuwbouw die aanzienlijk verbeterde bouwtechnische mogelijkheden bood en tegemoet kwam aan de vormgevingswensen van de bouwheer. Het was de doelstelling om een nieuwe buitenruimte te creëren die moest fungeren als woonruimte en eetkamer, die naadloos zou aansluiten bij het belendende woonhuis en die tegelijkertijd ook als gemeenschappelijke ruimte zou dienen. Grote openingen in de muren moesten een vloeiende overgang naar de keuken en het kantoor realiseren, die tevens van de sterke lichtinval moesten profiteren. Alle mogelijkheden die zich boden, werden met de bouw van een GLASSHOUSE® van de firma KELLER AG ten volle benut.
Sprookjesachtig uitzicht
Bij het binnenkomen in het GLASSHOUSE® merkt men meteen dat de ruimte erg groot aanvoelt en deze enigszins het karakter heeft van een loft. De bewoners kunnen ontspannen achterover leunen en hun blik over het uitgestrekte landschap laten dwalen. Hier laat de topografie een wijds, adembenemend uitzicht toe tot aan het volgende dorp en de bebossing in de verte. Het sprookjesachtige uitzicht wordt nauwelijks belemmerd door de bijzonder smalle designprofielen van de minimal windows® vaste elementen en schuifelementen van KELLER. Door de nauwelijks zichtbare lijnen van de erg fijn uitgevoerde aluminiumprofielen worden de bewoners volledig ondergedompeld in de landelijke idylle. De wintertuinaanbouw baadt helemaal in het licht en benut zelfs bij een bewolkte hemel het zwakkere daglicht optimaal door de in het platte dak opgenomen lichtstraat.
Helderheid en functionaliteit
Geraffineerde decoratieve elementen scheppen een erg persoonlijke sfeer. De moderne schoorsteen valt bijzonder op, omgeven door de grote glasvlakken. Dankzij het comfortabele en soepel lopende minimal windows®-schuifsysteem kan het met designmeubelen uitgeruste wooninterieur op elk ogenblik worden omgetoverd tot een verzorgd buitenterras. De overgang naar buiten verloopt hierbij volledig drempelloos en versterkt zo het gevoel van de grenzeloze verbondenheid van binnen en buiten.
Nog een highlight is de minimal windows® pocket-schuifdeur, die bij het openen volledig in de muur verdwijnt en een directe toegang vormt tot de moestuin.
Er werd een ruimte gecreëerd die erg licht aanvoelt en die de eigenaars er bij elke blik op het landschap aan herinnert dat ze de juiste beslissing hebben genomen.
 

Meer realisaties van KELLER veranda’s